Objavljen Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Objavljen Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“. Ciljevi Programa su očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta, jačanje konkurentnosti tradicijskih i umjetničkih obrta te povećanje prepoznatljivosti tradicijskih i umjetničkih proizvoda.

Prihvatljivi korisnici bespovratnih sredstava moraju biti pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mala i srednja poduzeća, a koja obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta pretežito ručnim radom i u malim serijama.

NAMJENA BESPOVRATNIH SREDSTAVA:

1.    SKUPINA A

·         ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

·         ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

·         prilagodba, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora,

·         uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,

·         upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva

2.    SKUPINA B

·         marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta,

·         edukacija i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iznosi 2.500.000,00 HRK. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 HRK, dok najviši iznosi 50.000,00 HRK. Sredstva za provedbu aktivnosti iz skupine A odobravaju se u 100% iznosu prihvatljivih troškova, a sredstva za provedbu aktivnosti iz skupine B se odobravaju u iznosu do 20% ukupno prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje projektnog prijedloga je do 28. svibnja 2020. godine.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte tim Fine'sa Consultings koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

tel: 042 492 950; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće