Ministarstvo poljoprivrede osiguralo 650 milijuna kuna za nove natječaje

Ministarstvo poljoprivrede osiguralo 650 milijuna kuna za nove natječaje

U indikativni plan objave natječaja za 2020. godinu, kao odgovor na trenutnu situaciju, s ciljem povećanja samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje dodana su tri nova natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Uz ranije najavljeni natječaj za ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir, novi natječaji vrijedni su 650 milijuna kuna te su namijenjeni poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru svinjogojstva, poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom povrća u plastenicima/staklenicima, te uzgojem voća.

Za budući natječaj za ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje reprocentara u svinjogojstvu Ministarstvo poljoprivrede predvidjelo je potpore u iznosu od 300 milijuna kuna. Navedenim natječajem namjerava se izgraditi 20-tak reprocentara, pri čemu će se broj krmača povećati za 20.000, što bi kratkoročno trebalo doprinijeti povećanje proizvodnje svinja od 400.000 tovljenika godišnje.

Nadalje, samodostatnost Hrvatske u proizvodnji povrća je na razini od 55% te je nužno povećanje proizvodnih kapaciteta, a potporom od 150 milijuna kuna za uzgoj povrća u zaštićenim prostorima smanjit će se jaz između proizvodnje i potražnje svježeg povrća. Predviđeno je da će se ovim natječajem financirati preko 50 hektara novih površina pod stakleničkom/plasteničkom proizvodnjom.

Novim natječajem za podizanje i rekonstrukciju trajnih nasada uz potporu od 200 milijuna kuna, planirano je obuhvatiti 1.000 hektara voćnjaka koji će biti opremljeni najmodernijim sustavima za zaštitu od mraza i tuče, te sustavima navodnjavanja.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte tim Fine'sa Consultings koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

 

Vaš Fine'sa consulting tim

tel: 042 492 968; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće