U najavi nacrt Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima povezan s pandemijom COVID-19

U najavi nacrt Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima povezan s pandemijom COVID-19

Na portalu e-savjetovanja objavljen je nacrt Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima koji su se uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19 suočili s iznenadnim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje te s time vezano pad cijena i konačno padom prodaje.

Program obuhvaća potpore uzgajivačima goveda u sustavu krava-tele, tovne junadi, krmača, proizvođačima jabuka, mandarina i krumpira.

Potpora se dodjeljuje u obliku izravnih bespovratnih sredstava, a u cijelosti se financira iz Državnog proračuna RH za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 70 milijuna kuna.

Iznos potpore po korisniku: do 100 tisuća eura

Program će se provoditi od datuma primitka odluke Europske komisije o odobrenju dodjele državne potpore, a potpora će se moći dodijeliti najkasnije do 30. lipnja 2021. godine.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte naš Finesa Consultings tim!

tel: 042 492 950; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće