Javni poziv "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama" objavljen u eSavjetovanju

Javni poziv "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama" objavljen u eSavjetovanju

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je u eSavjetovanju Upute za Prijavitelje Poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“. Svrha Poziva je provedba mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala, srednja i velika poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuje sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti (osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda).

Prihvatljive aktivnosti su:

  • Aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije;
  • Energetska obnova – energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u proizvodnim pogonima i energetska obnova;
  • Aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti informiranja i vidljivosti.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iznosi 266.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava po projektnoj prijavi iznosi 350.000,00 HRK, dok najviši iznosi 20.000.000,00 HRK. Intenzitet potpore kreće se od 45% do 85%, ovisno o veličini poduzeća, kategoriji aktivnosti i vrsti potpore.

Rok za podnošenje projektnog prijedloga je od 10. kolovoza 2020. godine do 10. rujna 2020. godine.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte tim Fine'sa Consultings koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

 

Vaš Fine'sa consulting tim

tel: 042 492 950; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće