Natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora malim poljoprivrednicima“

Natječaj za tip operacije 6.3.1. „Potpora malim poljoprivrednicima“

Obavještavamo Vas kako je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava: 112,5 milijuna HRK

Visina javne potpore: fiksni iznos od 15.000 EUR u protuvrijednosti u kunama

Prihvatljivi korisnici:

·         poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika

·         ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva (EVPG) 2.000 – 7.999 EUR (mikro i mala poduzeća)

Prihvatljivi troškovi:

·         nabava nove i neupotrebljavane poljoprivredne opreme, mehanizacije i strojeva

·         podizanje vinograda, kupnja domaćih životinja, sadnja višegodišnjeg bilja i nasada i dr. aktivnosti vezane uz proizvodnju proizvoda iz Priloga I. Ugovoru

·         troškovi vezani uz aktivnosti obnovljivih izvora energije (kupnja opreme za doziranje ulaznih sirovina, opreme za sustav grijanja, solarni kolektori i dr.) i/ili digitalizacije (nabava videonazdora gospodarstva, GIS tehnologija, razni senzori, izmuzišta i dr.)

·         troškovi operativnog poslovanja, edukacije i opći troškovi

Prijave za bespovratna sredstva moguće su od 15. studenoga 2021. od 12:00 sati do 28. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.

Za detaljnije informacije o mogućnosti korištenja  bespovratnih  sredstava kontaktirajte Fine´sa Consultings tim koji će vas provesti kroz cjelokupan proces od razrade ideje do uspješne realizacije projekta.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće