HAMAG-BICRO: Mikro investicijski zajam za ruralni razvoj

HAMAG-BICRO: Mikro investicijski zajam za ruralni razvoj

HAMAG-BICRO: Mikro investicijski zajam za ruralni razvoj

HAMAG-BICRO provodi financijski instrument „Mikro i mali zajmovi za ruralni razvoj“, čiji je cilj olakšati pristup financiranju mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva kroz veću dostupnost zajmova, smanjenje kamatnih stopa te smanjenje traženih sredstva osiguranja.

Svrha instrumenata je financiranje mjera Programa ruralnog razvoja:

Mjera 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i podmjera 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda;

Mjera 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, podmjera 6.4. Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima;

Mjera 8 - Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, podmjera 8.6 Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.

 

Financijski instrumenti su namijenjeni:

-              Ulaganjima u materijalnu i nematerijalnu imovinu;

-              Ulaganje u obrtni kapital

Iznos zajma kreće se od 1.000 EUR do 25.000 EUR, dok kamatna stopa iznosi od 0,1% do 0,25%, ovisno o JLS ulaganja. Poček po zajmu je do 12 mjeseci ukoliko je rok otplate minimalno dvije godine dok je rok otplate od 1 do maksimalno 5 godina uključujući poček. Rok za prijavu je do 31. prosinca 2023. godine.

 

Financijski instrumenti su na raspolaganju do iskorištenja sredstva, stoga osigurajte na vrijeme povoljne izvore financiranja, te kontaktirajte naš Fine'sa Consultings tim koji će Vas provesti kroz uspješnu pripremu i realizaciju projekta.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće