Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima

Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 8.6.1 „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. Osigurana je alokacija u iznosu od 100 milijuna kuna.

Prihvatljivi prijavitelji: Obrti, trgovačka društva (mikro, mala i srednja) koja su licencirani izvoditelji radova u šumarstvu pri Hrvatskoj komori inženjera šumarstva i drvne tehnologije, te šumoposjednici koji su upisani u upisnik privatnih šumoposjednika.   

Iznos bespovratnih sredstava: 5.000 – 700.000 EUR

Intenzitet potpore: do 50% prihvatljivih troškova

Prihvatljivi troškovi:

·        Kupnja strojeva, alata, uređaja i opreme za sječu i izradu drva (harvesteri, procesorske glave, motorne pile lančanice i dr.)  

·        Kupnja strojeva, alata, uređaja i opreme za privlačenje, izvoženje i iznošenje drva (forvarderi, harvarderi, skideri i dr.)

·        Kupnja strojeva, alata, uređaja i opreme za proizvodnju šumske biomase za         korištenje u energetske svrhe (bandleri, biobaleri, traktorske prikolice  i dr.)

·        Kupnja strojeva, alata, uređaja i opreme za daljinski prijevoz drva (šumske prikolice i poluprikolice, šumske hidraulične dizalice i dr.)

·        Kupnja strojeva, alata, uređaja i opreme za šumskouzgojne radove (motorne kose i motorni čistaći, šumske izvedbe poljoprivrednih traktora i dr.)

·        Izgradnja i rekonstrukcija objekata i kupnja nove i rabljene opreme za  skladištenje, zaštitu i sušenje drvnih proizvoda (objekti za skladištenje, objekti za sušenje i dr.)

·        Opći troškovi (priprema poslovnog plana, priprema dokumentacije za natječaj, usluge arhitekta, inžinjera i konzultanta)

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu kreće od 11. srpnja 2022. godine u 12:00 sati i traje do 30. rujna 2022. godine do 12:00 sati.  

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte Fine'sa Consultings tim koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće