Fine'sa Grupa s posebnim instrumentima financiranja u financijskoj eliti

Fine'sa Grupa s posebnim instrumentima financiranja u financijskoj eliti

Druga ovogodišnja razvojno financijska konferencija, održana 16.-17 veljače u hotelu Esplanade Zagreb, ugostila je vodeće hrvatske stručnjake s područja financiranja projekata društvenog i gospodarskog razvoja Hrvatske iz fondova Europske unije, a među panelistima Fine'sa grupu predstavljao je predsjednik uprave Libor Weiser.

Uz Weisera na panel diskusiji o sufinanciranju EU projekata i financijskim instrumentima sudjelovala je i glavna bankarica Europske banke za obnovu i razvoj Ivana Miličić, Anita Buljan, stručnjakinja za segmente EU fondova iz Societe Generale – Splitske banke, Marina Marasović, rukovoditeljica direkcije EU fondova i financijskih instrumenata pri HBOR-u, te viša savjetinica Hauska i Partner d.o.o. Andreja Pavlović i voditeljica EU deska pri ZABA-i Martina Sedmak Sahan.


Weiser je na panelu govorio o alternativama za sufinanciranje projekata u praksi u odnosu na klasična bankovna financiranja te prezentirao, odnosno pojasnio korištenje financijskih instrumenata poput podređenog duga, obveznica, konvertibilnih zajmova, jamstava i suduzništva, te ostalim načinima na koje Fine'sa Grupa može zatvoriti financijsku konstrukciju projekta.


Naime, riječ je o jednome od rijetkih društava u Hrvatskoj koje navedenim financijskim instrumentima podržava realizaciju brojnih projekata malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Na konferenciji je, pak, ukupno sudjelovalo više od 90 predavača i 400 sudionika, a otvorio ju je ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće